Mededelingen

Eeuwigdurende grafrust voor Indische oorlogsveteranen

In navolging van een aantal andere plaatsen zoals Epe, Apeldoorn, Tiel, Helmond, Woerden en Waalwijk heeft Noëlle Sanders gevraagd of de militairen die gediend hebben in het Koninklijk Nederlandsch-Indisch Leger (KNIL) als eerbetoon eeuwigdurend grafrecht (d.w.z. dat de grafrechten eeuwigdurend worden afgekocht) krijgen in Amersfoort. Ze moeten alsnog alle egards en respect krijgen die ze verdienen, na als loyale en moedige militairen te hebben gevochten voor Nederland. De burgemeester Lucas Bolsius wil dit graag onderzoeken en hij wil graag namen weten van de mensen die het betreft. In verband met de privacy is dit moeilijk na te gaan bij de begraafplaats zelf, dus vandaar de oproep van Noëlle Sanders om de namen bij haar te melden. Dit kan op info@lijstnoellesanders.nl of via de mobiele telefoon: 06-19940022

Dus kent u KNIL militairen van de eerste generatie die begraven zijn op Rusthof of op een van de andere begraafplaatsen in Amersfoort, dan kunt u dat aan haar doorgeven.

Noëlle Sanders
18-1-2022

bekijk de LIVESTREAM

Geachte heer/mevrouw,

Op maandag 25 oktober aanstaande lanceert staatssecretaris Paul Blokhuis van VWS het plan ‘Collectieve Erkenning Indische gemeenschap in Nederland – een extra gebaar 2021-2024’. Hij presenteert dit plan tijdens een openbare digitale bijeenkomst waar we u van harte voor uitnodigen.

Tijdens deze bijeenkomst hoort u meer over de initiatieven in het kader van het extra gebaar voor de Indische en Molukse gemeenschap. De live uitzending komt rechtstreeks vanuit Museum Sophiahof, de Indische pleisterplaats in Den Haag.

bekijk de LIVESTREAM